Követek az Új Városért

Öten vállalták idén, hogy több mint egy hónapon át gyűjtenek adományokat az Új Városnak az „Új Nap – Új Remények” közösségi adománygyűjtő esemény keretein belül. Október 7-én, több városban egy hajnali sétával zárul a kampány, szimbolizálva a holnap reményét, melyet a kampány is erősít. Ismerd meg követeinket!

kovetek-az-uj-varosert

Az Új Város Online 2020 tavasza óta ingyenesen elérhető és olvasható bárki számára. Amikor harminc év nyomtatott lét után a kizárólagos online megjelenés mellett döntöttünk, az volt ez egyik vágyunk, hogy többekhez eljuthassanak írásaink, és épp ezért nem szerettük volna fizetőkapu mögé zárni írásainkat. A tartalmak előállítása továbbra is pénzbe kerül, ezért úgy tudunk fennmaradni, ha a korábbi újság-előfizetés mintájára olvasóink rendszeresen támogatnak adománnyal.

A követes adománygyűjtés nemcsak pénzbeli nyereséget jelent, hanem egy lehetőség arra, hogy beszédbe elegyedjünk olvasóinkkal és leendő olvasóinkkal.

Követeink először is megfogalmazták, hogy miért fontos számukra az Új Város, miért szeretik, másodszor leírták mindezt röviden, és most azon dolgoznak, hogy minél többekhez el tudják juttatni ezt az üzenetet és az adományozásra való kérést. Te is segíthetsz nekik, akár adománnyal, akár úgy, ha megosztod ismerőseid körében. Köszönjük, ha te is segítesz!

 

 

 

 

Az alábbiakban sorban bemutatjuk követeinket, és azt, hogy ők miért szeretik leginkább az Új Várost. Nevükre kattintva máris az adománygyűjtő kampányoldalukra jutsz.

 

Körmendy Imre: Új Város – segít az igazság keresésében!

 

„Mit jelent nekem az Új Város?
Megadatott nekünk, hogy az első címlapot 1989-ben, mi álmodjuk meg. Azóta vagyok rendszeres és lelkes olvasója az újságnak. A 2020 óta online megjelenő magazin sokszínűsége és világra való nyitottsága reményt ad. Az egyetemes testvériség eszméje, a vallások közötti párbeszéd, a kortárs kultúrával való együttműködés, a hit és a tudomány harmóniája vonz engem.
Olvasása, tanulmányozása erőt ad, hogy a munkahelyemen, a szakmai közéletben merjek újra meg újra dolgozni az együttműködésért, a kapcsolatok építéséért, a társadalmi kohézió erősítéséért és az igazság kereséséért.”

 

Thullner Zsuzsa: Újságírás egy emberibb, nyitottabb, jobb világért

 

„Szeretem olvasni az Új Város Online cikkeit, számomra fontos témákról szólnak: történetek az együttélésről, különböző generációkról, tevékeny aggodalom a gyengék, a háborúban szenvedők iránt, földünk iránt, értékes könyv- és filmajánlók… Különösen is tetszik a szemléletük, hogy írásaik a társadalom, az egyház legszebb arcát mutatják meg, ugyanakkor bátran rámutatnak a problémákra is, hogy ne fordítsuk el a fejünket.
Szívesen vállaltam a követ szerepét, mert egy olyan írócsapatot és egy olyan magazint ismertem meg, amelyre szükség van, üde színfolt az online lapok palettáján.”

 

Romhányi László: Te is szeretnél pozitív írásokat olvasni? Támogasd az Új Várost!

 

„Ma, amikor a médiából ömlik rám a borzalom, a negatívum, a tragédia, nagyon fontosnak érzem, hogy legyen egy hang, ami a POZITÍVAT, a szépet, a nehézségek között is gyönyörű valóságot mutatja be, mert „Az élet szép, tenéked magyarázzam?!”
A szállóigévé vált mondat Heltai Jenő: A néma levente című vígjátékában hangzik el, és mélyen egyetértek vele.
Számomra az Új Város Online az a forrás, ahová bármikor benézhetek, ott mindig szélsőségektől mentes, aktuális de mégis az örök értékeket tükröző írásokat olvashatok.”

 

Antal M. Gergely: Küldetésünk egy testvéribb társadalom – olvasd az Új Várost!

 

„Öt éve csatlakoztam az Új Város szerkesztőségéhez, és azóta is missziónak tekintem az újságírást, szerkesztést, fordítást és minden munkát, amelyet egy testvéribb, nyitottabb, Krisztusibb világért teszünk. Az Új Város Online látásmódját a sajátoménak vallom: mindig igyekszünk a közös pontokat keresni a másikkal, meghallani a társadalom hangját, hírt adni a legkisebbekről, a jó és reményt hozó üzenetekről és a megoldandó problémákról egyaránt. Képviselni azt a szellemiséget, amelyet Chiara Lubich is élt, és amely minden nagy vallásban, így a kereszténységben is megtalálható aranyszabály: „Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy akarjátok, hogy veletek is bánjanak” – számomra az Új Város ezt jelenti.”

 

Barna Erzsébet: Ismerd meg és szeresd meg az Új Várost, most!!

 

„Azért szeretem, mert – túl azon, hogy a „miénk”, a Fokoláre közösségéé, mindenkihez szól, nem csak a mozgalom tagjaihoz. Számtalan aktualitást hoz az egyházi és társadalmi életből; folyamatosan érdekes cikkekkel frissül. Számomra a kortárs kultúra egyik forrása az Új Város, és ez nem kis dolog mostanában, amikor nem túl sok időnk van olvasni, és célunk, hogy rövid úton értékes és érdekes ismeretekhez jussunk.
Szeretnélek hát meghívni, hogy ismerd meg és szeresd meg az Új Várost, most! Ha pedig már szívesen olvasod, csatlakozz hozzám és legalább egy embernek beszélj róla!”

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Legújabb könyveink: