Online könyvbemutató – Chiara Lubich centenárium keretében

Chiara Lubich születésének 100. évfordulója alkalmából bemutatjuk a szerzőnő írásainak eddig megjelent legteljesebb válogatását. Szeretettel várjuk online könyvbemutatónkon!

online-konyvbemutato-chiara-lubich-centenarium-kereteben

2020. szeptember 24-én, 17 órakor online mutatjuk be Chiara Lubich: Az egység lelkisége című művét. Megszólal Székely János püspök, Görföl Tibor teológus, a Vigilia folyóirat főszerkesztője és Bakacsi Viktória, a Fokoláre Mozgalom magyarországi közösségének női felelőse. Minden információt ezen az oldalon találnak: https://ujvarosonline.hu/konyvbemutato-chiara-lubich-az-egyseg-lelkisege

 

 

 

 

Az alábbi linken élőben követhető a könyvbemutató:

 

https://www.youtube.com/watch?v=izqfTTtYBMI

 

Kedvcsinálóként egy rövid részlet a könyv bevezetőjéből, Jesús Castellano Cervera tollából:

„Az egység lelkiségének újdonsága, titka és vonzereje abban áll, hogy az isteni és emberi értékeket kölcsönös és „perikoretikus” mozgásba hozza, mintegy isteni körforgást okoz, ahol minden ajándék, és az egységben minden megleli kezdő- és végpontját is. Avilai Szent Teréz belső várkastélya az Istennel való személyes kapcsolatra összpontosít, melynek gyümölcse a szeretet és az apostolkodás, sőt a szolgálat egyfajta misztikája is. Chiara Lubichnál ez átalakul a külső várkastély parabolájává, ahol Isten közöttünk, emberek között vesz szállást, hogy bevezessen minket a szentháromságos életbe. A közösségi életszentség új eszmény ez, amit együtt élünk meg a kölcsönösség ezer megnyilvánulásában, a szeretet szentháromságos dinamizmusának szabályai szerint, ami a teljes önátadásban teljesedik ki.

A harmadik évezred elején öröm Chiara Lubich emberi és isteni bölcsességét összegyűjtve látni, teológiai tanítását, misztikus megsejtéseit, egy új életre szóló aranyszabályait egyben olvasni. Gondolatait megtestesítve ma és a jövőben is újszerű társadalmi cselekvésre kapunk ösztönzést.”

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Legújabb könyveink: