Új Város Alapítvány

Az Új Város Alapítvány a Fokoláre Mozgalom támogatására létrehozott közhasznú alapítvány, fő tevékenysége az Új Város lap- és könyvkiadás. Emellett keretet biztosít ifjúsági, szociális és képzési programokhoz, melyek a mozgalom tagjainak és az érdeklődőknek szólnak.

 

Chiara Lubich közösségi lelkiségéből merítve vallási, családi és társadalmi témájú könyveket publikálunk, 1989–2019 között színes magazinunk, az Új Város az egység üzenetét közvetítette a magyarországi és határon túli magyar olvasóknak. 2020-tól pedig a www.ujvarosonline.hu folytatja e hagyományt. Kiadónk a nemzetközi Città Nuova hálózat tagja.

 

Az Új Város Alapítvány identitása és küldetése a Fokoláre Mozgaloméval azonos. A „Legyenek mindnyájan egy” gondolat jegyében egy testvéribb világért, a különböző nemzetiségű, kultúrájú, vallású és eltérő nézeteket valló emberek közötti hidak építésén dolgozunk a kommunikáció, a képzés és a közösségszervezés területén.

 

2020-as évi célunk a grafikailag megújult, modern, aktuális tartalmakat közlő Új Város online magazin elindítása és fenntartása. A heti 5-6 cikk megjelentetését évi kb. 3 millió forintból tudjuk biztosítani. Az alapítvány könyv értékesítésből, pályázatokból és adományokból finanszírozza tevékenységeit. Az 1%-os felajánlások eddig költségvetésünk 20%-át tették ki. Minden felajánlás növeli ezt a biztos alapot, és jelzi számunkra tevékenységünk támogatottságát.

 

Személyi jövedelemadója 1%-áról május 20-ig szja-bevallásával együtt vagy akár attól  függetlenül is rendelkezhet. Ezt megteheti elektronikusan vagy papír alapon is. Mindkét esetben az alábbi adatokra lesz szüksége:

 

Név: Új Város Alapítvány
Adószám: 18041930-1-42

 

A rendelkező nyilatkozaton Önnek lehetősége van hozzájárulni ahhoz, hogy a NAV részünkre továbbítsa postai és/vagy e-mail címét. Ehhez a nyilatkozaton kérjük,  X-szel jelezze szándékát, hogy tevékenységünkről, az alapítvány 1%-os eredményéről értesíthessük Önt.

 

X „Hozzájárulok, hogy nevemet és postai, illetve elektronikus címemet…” 

 

Elektronikusan nyilatkozom
Amennyiben Ön rendelkezik ügyfélkapuval, lehetősége van az online eSZJA felületen az 1%-ról rendelkezni. Az oldalon válassza a Belépés gombot, majd az Ügyfélkapu azonosítást, végül adja meg felhasználónevét és jelszavát. A felületen a NAV által elkészített bevallási tervezet mellett megtalálja 1+1%-os rendelkező nyilatkozatát is.

 

 

Papír alapon nyilatkozom
Töltse le innen a nyilatkozatot, nyomtassa ki, majd adataival töltse ki és postázza el a lakcíme alapján illetékes NAV-fiókhoz.

 

Az elmúlt évek statisztikája
(NAV adatok  alapján)

 

Rendelkező év Felajánlott összeg  Felajánlók száma
2019 973 527 Ft 119 fő
2018 678 936 Ft 105 fő
2017 592 084 Ft 112 fő
2016 599 118 Ft 110 fő
2015 545 810 Ft 130 fő
2014 562 196 Ft 152 fő

 

 

Hálával gondolunk az elmúlt évek felajánlóira. Sokat jelent számunkra a közösség, akiknek köszönhetően évről évre 500.000 Ft feletti összeget fordíthatunk céljaink megvalósítására. Idén is számítunk Önökre!

 

 

 

 

Legújabb cikkeink:

  • társadalom

    A Petrinyát és Sziszeket december 29-én érő pusztító földrengés után sokan, Horvátország egész területéről megindultak a kiszolgáltatott lakosság megsegítésére. Az első 24 órában a víz, áram és betevő falat nélkül maradt embereket ...

    Balen Nikolina

    2021. január 14.

Legújabb könyveink: