Most magunkról mesélünk… – Kérünk, támogass minket!

Másfél éve indult az Új Város Online, a harminc évig nyomtatott magazinként működő Új Város folytatásaként. Gyökereinkről, céljainkról, szerkesztőségi munkánkról, eddigi eredményeinkről írtunk egy cikket, amiben feltesszük a kérdést: Folytassuk? Mi szeretnénk, de ehhez olvasóink adományaira van szükségünk. Ha azonosulsz céljainkkal és megteheted, kérünk, támogass minket!

most-magunkrol-meselunk-kerunk-tamogass-minket

Másfél éve már, hogy miután elbúcsúztattuk az Új Város nyomtatott újságot, először kattinthattunk az ujvarosonline.hu – címre, és azóta minden héten öt, sőt néha hat új cikket olvashattok: hétfőnként lelki útravalóval indítunk, kedden a társadalmi kérdésekre figyelünk, szerdán a megélt ige gyümölcseit ismerhetjük meg a Velünk történt rovatban, csütörtökön az életmódhoz kapcsolódó írások várnak, pénteken pedig egy hosszabb interjú.


Reményeink szerint az Új Város Online hű ahhoz a kezdeti inspirációhoz, ami alapítóját Chiara Lubich-ot mozgatta,
amikor 1956-ban az olasz Città Nuova újságot – ősünket – megalapította azzal a céllal, „hogy az embereket közös életre hívja”[1]

Chiara számára élete utolsó pillanatáig nagyon fontos volt a média, mindig a legmodernebb eszközökkel akarta terjeszteni azt az örömteli Ideált, amit Isten rábízott. Így írt:

„…egyre inkább meg vagyunk győződve arról, hogy a média, mondhatni, kifejezetten számunkra van, mert hivatása a népek egységéhez való hozzájárulás. (…) az első keresztényeknek nem voltak tömegtájékoztatási eszközeik. Csak a szívük állt rendelkezésre, mely Krisztus üzenetével volt csordultig tele…” Majd kifejti, hogy a média ugyanakkor fények és árnyékok panorámája, a célunk pedig: „Mindenkit meg akarunk hívni arra, hogy jól használja ezeket az eszközöket, ahhoz a prófétai üzenethez hűen, amit magukban rejtenek. (…) Ez a prófétai üzenet pedig az egység.”[2]

Az internet korában mi ezt most az Új Város Online-nal szeretnénk megvalósítani.


Célunk,
hogy közérthetően, mindenki felé nyitottan, a párbeszédet építve foglalkozzunk azokkal a témákkal, amelyek ma a világot mozgatják. Kiemelten érdekel minket a környezetünk védelme, a befogadó gazdaság, az egyház megújulása, a keresztény élet hétköznapi megélése a családi, párkapcsolati, gyereknevelési, munkahelyi környezetben, a társadalmi és a személyen belüli harmónia keresése, sokat írtunk például a cigány-magyar együttműködésről. Igyekszünk meglátni az eseményekben a remény magjait és feltárni Isten gondviselő szeretetének nyomait.


Kik írjuk a tartalmakat?

A szerkesztőség jelenleg hat főből és egy online marketinges munkatársból áll, mindannyian részidőben dolgozunk, egy-egy rovatot vezetünk, önkéntes szerzőinkkel tartjuk a kapcsolatot, a heti szerkesztőségi üléseken megvitatjuk, milyen témákról írjunk, javítjuk, tökéletesítjük egymás cikkeit és a beérkező írásokat. Ezért a munkáért szerény fizetést kapunk.


Kinek írjuk mindezt?

Míg korábban a papírújságra elő kellett fizetni, most minden tartalom ingyenesen elérhető. Bárki olvashatja, bárkivel meg lehet osztani. Nagy lehetőségnek tartjuk ezt, hiszen az Új Város a remény hangja szeretne lenni és mindenkihez el szeretné juttatni a testvériség üzenetét. Nem szerettünk volna senkit kizárni ebből, ezért döntöttünk az ingyenesség mellett.


Miből tartjuk fenn a tevékenységünket?

A bevételeink három forrásból származnak: az 1%-os felajánlásokból, az olvasóink adományaiból és alkalmanként pályázatokból. Ezek közül a legfontosabb anyagi forrásunk az olvasóink támogatása.


Folytassuk? Tudnál ebben segíteni?

Ha úgy érzed, hogy az Új Város neked szól, ha cikkeinket értékesnek, elgondolkodtatónak vagy hasznosnak találod, ha azonosulsz céljainkkal és fontosnak tartod jelenlétünket a hazai médiapiacon, akkor arra kérünk, hogy alkalmilag vagy rendszeresen támogasd a munkánkat! Arra hívunk, hogy tájékozódj, töltődj és támogass! A támogatás lehetőségei az alábbi képre kattintva olvashatóak:

 

 

 

 

Hálásan köszönünk minden forintot és minden támogató gesztust!

Nagy örömet jelent nekünk minden visszajelzés, az építő kritika is. Az is örömmel tölt el bennünket, hogy az Új Város már ilyen rövid idő alatt is ért el kézzel fogható sikereket: Facebook követőink száma megháromszorozódott és elérte az Új Város előfizetőinek korábbi legmagasabb számát; a katolikus médiában már számon tartanak minket: a Magyar Kurír számos írásunkat átvette, részt veszünk a Mária Rádió médianapján (2021. október 5-én), egyik cikkünk pedig a Média a Családért-díj egyik 2021-es jelöltje lett.

 

Támogassatok minket, hogy folytathassuk a munkánkat és együtt minél hatékonyabban tehessünk – ahogy szlogenünk is mondja – egy testvéribb világért!

 

1 Chiara Lubich: Az egység lelkisége. Budapest, Új Város, 2020. 410. o.

2 Uo. 413. o.

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Legújabb könyveink: