Az ima: közösség – részlet új könyvünkből

Mit jelent valójában imádkozni? Ez a kérdés örök, minden korosztályt, népet, vallást foglalkoztat. Enzo Bianchi, egy modernkori monasztikus szerzetesközösség alapítója fiatalokkal osztja meg saját imatapasztalatát. Lírai sorait hasonlóan lírai illusztrációk teszik még megragadóbbá. Részlet új könyvünkből.

az-ima-kozosseg-reszlet-uj-konyvunkbol

Az Ige, ami megmutatta neked, hogy Isten jelen van benned, és arra buzdított, hogy fogadd be őt a szívedbe, most arra hív, hogy lépj kapcsolatba az Atyával.

Ebben a vámos lehet a példaképed, aki az újszövetségbeli példabeszédben őszintén, szívből imádkozik, nem játssza meg magát, olyannak mutatja magát, amilyen: bűnös embernek.

Csak akkor állhatsz meg Isten előtt, ha alázatosan, szegényen, de nagyon valóságosan tudsz viselkedni, és ha elfogadod, hogy Isten olyannak ismerhet meg, amilyen valójában vagy. Meglátod, milyen felszabadító ezt megtapasztalni!

 

 

 

 

 

 

Amikor a saját szavainkkal próbálunk imádkozni, kicsit még hebegve-habogva, elsőként a Szentlelket fogjuk hívni.

Jézus ugyanis biztosított bennünket arról, hogy: „Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja a Szentlelket mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle!” (Lk 11,13)

Csak a Szentlélek tud olyan szavakat előhívni belőlünk, amelyek megszólítják az Atyát, a dicsőítés, a hála és a kérés igazi szavait: a Szentlélek sugalmazza nekünk ezeket, Ő segít, hogy rátaláljunk azokra a szavakra, amelyekkel elérhetjük Istent.

Csak így tudunk megállni Isten előtt, hittel, bátran és szabadon, így tudunk őszintén beszélni hozzá és várni a válaszát. Ebből lesz a beszélgetés, sőt mondhatnánk duettnek, közösségnek is közöttünk: köztem és Isten között.
Ha így imádkozol, érezni fogod, hogy Isten szeret téged.
Ő olyan Isten, aki szüntelen neked ajándékozza szeretetét. És Isten irántad való szeretete az emberek iránt való szeretetté válik benned, még az ellenségeid iránt is.

 

 

A könyv megrendelhető webshopunkból.

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Fordította: Bodroghi Csilla

Legújabb könyveink: