Média a családért-díj 2022 – Péterfi Eszter a jelöltek között

Idén is a Média a Családért-díj jelöltjei között az Új Város Online. Ezúttal Péterfi Eszter munkatársunk egyik interjúja érdemelte ki a jelölést. A díjat olyan újságcikkekért, tévé- vagy rádióműsorokért ítélik oda, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra. A fődíjat a szakmai zsűri ítéli oda, a közönségdíjat pedig Önök szavazhatják meg 2023. január 10-ig.

media-a-csaladert-dij-2022-peterfi-eszter-a-jeloltek-kozott

A család biztonságos bázis, erőforrás, igazodási pont, a világ és önmagunk megismerésének, értelmezésének nélkülözhetetlen terepe. Ha az életünkben ilyen  kitüntetett helye van, fontos, hogy mindezt a média is tükrözze.

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületeken megjelent cikkeket, rádió- és televízióműsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem a mások számára inspiráló történetek bemutatása is.

A szakmai zsűri az év minden hónapjában kiválaszt egy-egy hazai és külhoni megjelenést, és az így kiemelt 2 x 12 jelölt közül kerül ki az adott év két győztese, aki elnyeri a Média a Családért-díjat és a Külhoni Média a Családért-díjat. A jelölteket a Képmás magazinban és az alapítvány honlapján is bemutatják.

A jelöltekre a közönség is szavazhat minden évben mindkét kategóriában, a legtöbb szavazatot kapó jelöltek lesznek a magyarországi és külhoni Média a Családért-díj közönségdíjasai. A közönségszavazásban résztvevők a kategóriákon belül több jelöltre is leadhatják szavazatukat a mediacsaladert.hu oldalon.

 

 

 

 

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családokkal, családi témákkal. Megismerhetjük például egy hetvenéves nagymama történetét, aki négy gyermek gyámjaként igyekszik helytállni a mindennapokban; valamint egy másik családot, ahol azon dolgoznak, hogyan lehet alkalmazkodni Down-szindrómás gyermekük születéséhez; megismerhetjük egy hármasikreket adó lombikprogram, valamint egy terhességmegszakítás utóéletét; olvashatunk az idősgondozás dilemmáiról vagy az online térben megnyilvánuló szülői jelenlétről.

A díjra jelöltek többsége a vele készült interjúban elmondta, úgy érezte, hogy munkája

során maga is sokat kapott a megszólított interjúalanyoktól, a riportok szereplőitől. Többen kötelességüknek érzik a megbélyegzés elleni küzdelmet és hivatásuk segítségével igyekeznek megmutatni olyan hétköznapi embereket, akik valami különleges dolgot visznek véghez, mégis észrevétlenül élnek köztünk.

A díj megalapítása óta összesen már 114 újságírót díjaztak.

 

A Média a Családért-díj eredményhirdetésére 2023. január 24-én kerül sor. A két szakmai fődíj összege 1-1 millió forint, a közönségszavazás díjazottjai 400-400 ezer forint jutalomban részesülnek.  A magyarországi Média a Családért-díj főtámogatója a Magyar Telekom, a külhoni Média a Családért-díj pedig a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával valósul meg. A hazai közönségdíj támogatója idén az MKB Bank NyRt.

 

Nagy örömmel és büszkeséggel fogadtuk a hírt, hogy idén a Média a Családért-díj szeptemberi jelöltje Péterfi Eszter lett az Új Város Online-on megjelent írásával:

Mit tanulhatunk az öregektől? – egy idősgondozó vallomása.

A cikk annak apropóján született, hogy Ferenc pápa 2021-ben meghirdetett egy új ünnepet, a nagyszülők és idősek világnapját, Szent Anna ünnepéhez kapcsolódva, július negyedik vasárnapjára.  A szerkesztőség szeretett volna egy olyan cikket vagy interjút, ami a nagyszülőkről és általában az idősekről, az ő megbecsülésükről, az irántuk való szeretetről szól. Meskó Orsit többen ismerjük régóta, és tudtuk, hogy időseket ápol évek óta elkötelezetten. Így kereste fel őt Eszter és meséltette a tapasztalatairól.

 

A díj jelöltjeiről néhány perces kisfilmek is készültek. Az alábbi videóban Péterfi Eszter mesél a cikk születésének hátteréről, arról, hogy számára mit jelent az idősekkel való kapcsolat és mit tanult az interjú során Orsitól.

 

Szavazni a mediaacsaladert.hu felületen lehet, ahol az összes jelölt és cikke is megismerhető. Kérünk, ha tetszett Eszter cikke, szavazzatok rá! Köszönjük!

 

https://www.youtube.com/watch?v=uAbnyM4yw9U

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Fotó: Média a Családért Alapítvány

Forrás: Média a Családért Alapítvány

Legújabb könyveink: