Új könyv az Emmánuel közösség alapítójának gondolataival

Könyvajánló – Az Új Város új sorozatot indít. Egy-egy ismert lelki vezetőtől tizenöt napra tizenöt szöveget ajánlunk az ima, az elmélkedés és a teológiai gondolatok ötvözeteként és minden szöveghez egy-egy kommentárt az adott szerző szakavatott ismerőjétől. Elsőként Pierre Goursat, az Emmánuel Közösség alapítójának gondolatai vezethetnek minket két héten keresztül egy tüzesebb, lelkibb, a Szentlélekre figyelő élet felé.

uj-konyv-az-emmanuel-kozosseg-alapitojanak-gondolataival

Szükségünk van olyan emberekre, akiknek szívében Isten szeretetének tüze ég, és akik ezzel a tűzzel minket is Isten Szívéhez vonzanak. Ilyen volt Pierre Goursat, akinek a neve talán nekünk magyaroknak még ismeretlen, de aki néhány évtizeddel ezelőtt még köztünk élt, mint kortársunk. Miután 19 évesen megtért, az egész életét Istennek szentelte és hagyta, hogy Isten Lelke egy csodálatos kalandba kezdjen vele. Azt mondta úgy érzi mintha egy „Forma 1-es” autóba ültették volna, amely óriási sebességgel száguld előre és neki csak kapaszkodnia kell a Vezető mögött.

Sokakat magával ragadott a benne élő tűz, remény, egyszerűség, öröm, szeretet, bölcsesség, melyeknek forrása számára az Oltáriszentségben élő Jézus imádása volt.

Jézus Szívével együtt dobogott a szíve, ezért megkülönböztetett szeretettel fordult minden szegény és szenvedő ember felé. Számára a legnagyobb szegénységet az jelentette, ha valaki nem ismeri Istent és Jézus éltető szeretetét. Mindenféle csatornán és eszközzel, legyen az akár a mozi, a rádió, az újság, az utcai evangelizáció erről a szeretetről akart tanúságot tenni. Éjjelente szentségimádás közben gyakran ismételgette Szent Domonkos szavait: „Uram, mi lesz a bűnösökkel?”. Isten szívének ügye, az ő ügye volt, „Aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és eljusson az igazság ismeretére.” (1 Tim 2,4)
Az Új Város kiadó és az Emmánuel Közösség együttműködésének  gyümölcseként magyar nyelven is megjelent Francis Kohn: 15 nap imádság Pierre Goursat gondolataival c. könyve.

 

 

 

 


93 oldalban egy Istennel egységben élt élet minden zamata, gyümölcse benne van. Pierre szívügyei – az alázat, kicsinységünk elfogadása, imádság, Szentlélek, keresztény lét öröme, Jézus szíve, Szűz Mária, lelki harc, egyház szeretete, szegények, evangelizáció, közösség – és tanításai adják a 15 elmélkedés alapját. Francis Kohn, a könyv szerzője, a Pierre alapította Emmanuel Közösség első imacsoportjában vele együtt imádkozott, majd papként élete végéig közel maradt hozzá. Ismerte Őt, hallotta tanításait és látta az életét. Úgy írta meg ezt a könyvet, mint ahogy az apostolok az Evangéliumokat: Jézus szavainak és tetteinek tanúiként.
A rövid fejezetek jól beilleszthetőek a pörgős hétköznapokba, és új meglátásokkal gazdagíthatják imádságunkat, istenkapcsolatunkat.

Ő, aki életében olyan sok embernek adott bölcs tanácsokat, most is biztos el fog kísérni minket imáival a könyv olvasása közben.

Mivel Isten szolgájának, Pierre Goursat boldoggá avatási eljárása 2010-ben megkezdődött, kérhetjük közbenjárását is a könyv végén található imádsággal.
Pierre szavai bátorítsanak minket Istennel való utunkon: „Égnie kell!”
A könyv sorait olvasva gyújtson tüzet szívünkben a Szentlélek, hogy egyre jobban szeressük az Urat és az embereket, akikért Jézus Szíve ég.

 

További tervezett kötetek:
15 nap imádság Chiara Luce Badano gondolataival (2020 október)
15 nap imádság Madeleine Delbrêl gondolataival (2021)

 

A könyv megrendelhető itt.

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Legújabb könyveink: