A Média a Családért-díj egyik jelöltje 2021-ben Paksy Eszter

A Média a Családért-díjat olyan újságcikkekért, tévé- vagy rádióműsorokért ítélik oda, amelyek a családról és a családnak szólnak: történeteket mesélnek el, kérdéseket tesznek fel és válaszokat keresnek a családokat érintő élethelyzetekre, problémákra. Az idei év jelöltjei között van Paksy Eszter munkatársunk is. A fődíjat a szakmai zsűri ítéli oda, de a közönségdíj is van, melyre 2022. január 10-ig szavazhatnak.

a-media-a-csaladert-dij-egyik-jeloltje-2021-ben-paksy-eszter

A 2007-ben alapított Média a Családért-díj olyan magas szakmai színvonalat képviselő, nyomtatásban és online felületen megjelenő cikkeket, rádió- és televízió-műsorokat jutalmaz, melyek célja nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem elsődlegesen érdemi információ és segítség nyújtása a családok számára az őket érintő legkülönbözőbb nehézségekben, illetve örömeik, a család erejének és szépségének sokrétű bemutatása. A megjelenéseket havonta szemlézik, 2016 óta a határon túli magyarlakta területek média megjelenéseit is, s azóta két díjat, egy hazai és egy külhoni Média a Családért-díjat osztanak ki.

A két szakmai fődíjat a zsűri ítéli oda, mely a szakmai elismerésen túl pénzjutalommal is jár, melynek összege idén 1-1 millió forint. De az olvasóknak is van lehetőségük kedvencet választani, a közönségszavazás győztese a Kolping Hotel vendégszeretetét élvezheti családjával. A díj megalapítása óta összesen 114 újságírót díjaztak.

 

 

 

 

Az idei jelöltek sokféle műfajban és megközelítésben foglalkoztak a családdal, többek között témájuk volt az önbántalmazás, gyászfeldolgozás, időskori félelmek, szülés utáni depresszió, irigység, család melletti továbbtanulás, örökbefogadás, a szülővel való együtt alvás problémája, vagy hogy hogy viselik a kamaszok a bezártságot.

 

A magyarországi és külhoni szakmai zsűri által havonta kiválasztott jelölteket a Képmás magazinban, a Média a Családért Alapítvány felületein is bemutatják.

 

A közönség mindkét kategóriában akár több jelöltre is leadhatja voksát. Szavazni a mediacsaladert.hu oldalon 2022. január 10-ig!

 

A szavazók között 20 db Képmás-csomagot sorsolnak ki, amely tartalmaz egy hátizsákot, egy vászontáskát, 2022-es családi naptárat, Ugron Zsolna: A nádor asszonyai című történelmi regényt, valamint egy fél éves Képmás-előfizetést.

Az eredményhirdetésre 2022. január 31-ig kerül sor.

 

Nagy örömmel és büszkeséggel fogadtuk a hírt, hogy az idei évben a márciusi jelölt Paksy Eszter lett, az Új Város Online-on megjelent A lélek szépsége számít – egy különleges család normális élete című cikkével.

Az interjúban Kati és Zoli mesélnek, akik három örökbefogadott gyereket nevelnek, s közülük egy már ki is repült a családi fészekből, kislányukat pedig annak ellenére vállalták, hogy magzatkorban kiderült: súlyos genetikai rendellenessége van és már az élve születése is kérdéses volt

 

A jelöltekről és műveikről néhány perces kisfilmek is készültek. Az alábbi, még tavasszal készült videóban Paksy Eszter mesél a cikk születésének hátteréről, magáról a történetről és az akkor egy éves Új Város Online működéséről.

 

Nézzétek meg a videót, olvassátok újra a cikket és ne feledjetek el szavazni! (itt)

 

https://www.youtube.com/watch?v=vmoRh5qR3bk

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Fotó: Média a Családért Alapítvány

Forrás: mediaacsaladert.hu

Legújabb könyveink: